o Verdon derd

onze Marakech toestanden verlaten na een verkwikkend ontbijt, lekker en gezond, weer geen vlees, ik ben zekers niet geneigd om vegetariër te worden, maar wordt wel lichtjes in die richting geduwd, … mijn wraak zal zoet zijn…

het weer ziet er wat mistig uit, en een 16° op de teller, de météo geeft aan dat we gestaag zouden klimmen, in hoogte en ook in temperatuur, dat geeft een mens goede moed in een bbq-tje, deze avond wees maar gerust…

de weg is drukker bereden deze dag, en dat voel je en zie je… richting Grenoble, moet je al es uit je doppen kijken, maar toch voel je de drang om je te laten slingeren tussen de bergen, nu de mist verdwenen is, alsook de wolken, en de zon zich laat zien en voelen, bij aankomst in Grenoble hadden we reeds een 22°, een perfecte temperatuur om te rijden, en te genieten, een klein bezoekske gebracht aan dat parochietje, en eerlijk gezegd het stond niet op het programma, en het komt er naar alle waarschijnlijkheid ook nooit meer op…het is een stad als overal, drukte van jewelste, een overaanbod van nationaliteiten, en neen ik doel niet op de toeristen, een uiterste van armoede en rijkdom, een koffie bestellen terwijl er niemand op het terras zit, buiten mijn egaa en ik,en toch nog een 20 tal minuten moeten wachten…neen voor mij hoeft ie niet…

dit terzijde en achter ons gelaten en terug de gort op… een lekkere rit , ergens een supermarkt aangedaan, in een klein dorpje waar je met de glimlach wordt bediend op je wenken… dat is het zalige Frankrijk…

verder tuffen tot aan de derde inning… de rustplaats lijk we zeggen… een klein dorpje welke op de kaart staat, gelukkig maar of je rijdt er zo voorbij…Mane… en inderdaad heb er net naar gekeken… ze zit goed met haar compagnons de sterren… https://www.booking.com/hotel/fr/grange-voutee-avec-jardin.nl.html

de mensen waar we huren, :super sympa, compleet begaan met de goede zorgen van hun hospies… je kan het slechter treffen,… hun dialect is voortreffelijk, zelfs ik kan het begrijpen, hun hond verstaat het ook, maar klaarblijkelijk niet zo goed,”luisteren zit er niet echt in.”.. et “le chieng est ketrrre ang” t is maar dat ge Frans verstaat…

hier verblijven we dus een weekje, als dat maar goed komt, k vrees dat mijn vrouwtje nu haar hele Franse vocabulaire zal kunnen vergeten…

eerst ons bbq-tje opeten… mijn zoete wraak… hehe en daarna…

maar naar goede gewoonte zijn we er morgen weer met nog meer

Categorieën: 2019

2 gedachten over “o Verdon derd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.