t zal me worst wezen…

de dag begon … een gevarieerd ontbijt, en weer zonder vlees, wat is me dat nu zeg… maar niettemin heel lekker en verzorgd, chapeau voor de mensen…

het programma voor vandaag: hewel er is in feite geen programma, het wordt er eentje los uit de vuist, rustig ,niks moet, en nie alles mag… dus wordt het een soort van sightseeing en buurten, gezelligheid is grenzeloos… we zien wel in welke buurt we landen…

rond een uur of 10 vertrokken zonder weten waarheen, en onderweg een weggetje ingeslagen naar links, een 7-tal km het weggetje gevolgd met de ruimte voor een moto, en zag je een tegenligger,kon je hopen dat hij of zij efkes de berm inging, 7km later, kwamen we weer op dezelfde weg als voorheen, gewoon 3km eerder, zodus, we konden opnieuw de weg overdoen…jah zo raakt je dag wel gevuld…

doorheen enkele Lavendel landerijen gereden, als de wind goed zit slaat dit je geur papillen wel aan…jammer de lavendel was ver uitgebloeid en aan oogsten toe…

oude windmolens zoals je bij ons niet meer ziet, doet je denken aan het verhaal van Pinocchio, doch t houten manneke kwam niet uit deze streek…

kom je dan es een dorpje tegen, is er verdorie een omleiding, elke dinsdagvoormiddag, dit wil wel iets zeggen toch, idd de dinsdag is het markt, dus stoppen maar en eens een marktje doen, shit… portefeuille niet mee, een tweede euvel… gelukkig de mama had wel haren spaarpot bij… och danke mijne schat… krijg ik dan een Perrier?…

een gezellig marktje met plaatselijke producten en een aangename drukte, en overal het reeds bekende dialect…alles met rollende r en ang op teinde… leuk als je t mij vraagt…

terug naar de rustplaats een lijstje opmaken om nog efkes te shoppen in den Auchan, welke zich op een 15km bevindt van onze rustplek, en aansluitend het dorpje Manosque gaan bezoeken…ook niet mis maar heeft meer iets van een klein stadje, niet de gezellige drukte van eerder…

een paar Perriers later, de terugweg aangevat om onze dag te beëindigen in t zwembad, met gelijk daaropvolgend … hoe kan het anders, mijn vlees op de bbq… nog steeds geen vegetariërs…vrees het ook nooit te worden…

es t eten al gereed?…

en de rest is voor … dan zijn we er weer met nog meer…

Categorieën: 2019

Een gedachte over “t zal me worst wezen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.