have you ever seen the rain

de dag begon zoals nooit voorheen, geen ontbijt, de kasteeldame , had ons verwittigd, dat de meid er niet zou zijn… dus geen ontbijt, doen we wel ergens onderweg… in Frankrijk mogelijkheid genoeg, iedere bakkerij patisserie, die iet of wat ruimte heeft, heeft ook een gelagzaal, in veel gevallen toch, dus heel lang hoefden we niet te zoeken, ware het niet dat er in Dijon zelve grote wegenwerken aan de gang waren, waardoor we toch een eindje moesten doorrijden, door de plenzende regen… en als ik zeg regen, dan bedoel ik ook regen, gieten, …het water liep een beetje langs de achterkant naar beneden, zowat door de enge goot welke iedere mens heeft… details bespaar ik … vandaar ook geen foto’s… de waterdichte camera was niet mee dus géén foto’s genomen , koud was het niet, momenteel nog niet, maar warmer wordt je er ook niet van…

na een uur of twee zowat rond 10h, gestopt in de gietende regen, aan een bakkerijtje, waar er toevallig 4 motards, ook belgen stonden, koffie en ontbijt , genuttigd een en ander over en t weer gepraat met die mannen, ze waren uit het Leuvense, en de jongens zouden nog een dag of 4 rond blijven hangen, off road rijden, maar wij hebben lekker bedankt, met mijnen duikboot off road, no way…

net toen het iets minder zou gaan regenen, de motor weer gestart en de weg op, goed voor zo ’n nog een 5 tal uren, waarvan zeker nog 3 in de u raadt het al…gietende regen…u wordt het gewend, of je nu nat bent van het zweet, of t is van de regen… wat is het verschil… nou als je t mij vraagt … ik weet het wel hoor…

2 de deel van de namiddag ging het heel wat beter, en net voor onze aankomst in een grensdorpje Givet… ging zelfs de zon schijnen, dus de camera maar bij de hand gepakt… en nog proberen enige beelden te schieten…

aangekomen in ons hotel() Roosevelt… veel belofte…nu nog waarmaken…

voel de bui al hangen

en straks kunnen we ook nog es ter plekke eten, welk ook geen overbodige luxe is, want tijdens onze dorpswandeling toch nog es uitgeregend geworden… zouden we dicht tegen ons belgenlandje zitten misschien, het land van de 4 seizoenen op 1 dag…

en morgen… tja… zal het het afsluiten zijn van de reisverhalen zeker…ook de reismicrobe zal opgeborgen worden… t kan ook niet anders… en begint het opnieuw dromen en overpeinzen, naar de volgende bestemming…

Categorieën: 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.