Sardegna, Sardinië,sardientjes

20/07/2020 6h45h van “das boot” gereden, en de zon was reeds haar 2de werk aan het doen…licht was er al, dus de warmte kon er niet aan mankeren. Het eerste wat op het programma stond, gelijk in praktijk gebracht, met name een echte italiaanse koffie gaan slurpen, en de huisbazin op de hoogte brengen van de vermoedelijke tijd van aankomst, afspraak gemaakt rond 14h00, zodoende bleef er nog wat tijd om eventueel een bezoekje te brengen aan een of ander dorpje of stad… voor Marcel en Carine was het een bezoekje aan de eerdere betrokken woning een dikke 40 jaar geleden, voor ons was het bezoekje aan Alghero, een kuststadje , zo’n 40 km verderop, om dan eventjes het thuisfront gerust te stellen van een behouden aankomst, , voor de Peter was het een bezoekje aan de bandenboer, de bandjes begonnen de eerste tekenen van slijtage te vertonen…dus voor elk wat wils …

Alghero ,Stad met een hoog drukgehalte… ah ja klopt, we zijn hier ook in Italie, betekent dat er niet kan gereden worden zonder ook maar even die toeter te bedienen…hoe kon ik dit vergeten…parkeerplek vinden , géén probleem, !!…tot ik weer wilde verder rijden, toen riep er een dame “dit is hier géén parking!!” stond ik wel op een hoek van een straat op een trottoir, uit ieder zijn weg, doch blijkbaar hebben ze onderhand in Italie geleerd om zich een beetje aan de wet te houden?…eventjes uw kennis van de wetten beetje bijschaven Geert, om misverstanden te vermijden…

een kleine rondwandeling in dit stadje is op een gegeven moment serieus ingekort geworden daar we de zon voelden branden op ons teer velleke…de temperatuur schoot de hoogte in als een sprinkhaan…al snel haalden we de 30°, wat voor een koele Belg al ruim voldoende is, vlug wat verkoeling gezocht en ook het nodige vocht terug aangevuld…ook heel belangrijk…

en nu snel naar de huisbazin, we zijn reeds te laat… het wordt minstens een kwartier later als alles goed gaat… en we moeten nog winkelen, en we moeten ons nog verfrissen, en we moeten nog… stop…STOP…STO_OP;;; we moeten niks… we zijn op vakantie… we moeten ademen, k…ken… en genieten…

onderweg kreeg mijn vrouwke vlinders…niet in haar buik, maar onder haar gat…

nu dit gelezen te hebben van deze vlinder, denk ik dat ik beter eens de bedstee zou gaan opzoeken…

de rest is voor na de koninginnepage…

Categorieën: 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.