zit er een schroefje los? de vraag is gewoon bij wat of wie…

zoals reeds genoemd hadden we een bootje gehuurd om eventjes wat te gaan varen , als echte schippers naast Mathilde, voor sommigen (ouderen nog gekend), voor de jongeren opzoekingswerk…een bootje 5m lang ,motor 40pk, geen groot geweld maar ook niet min…

na een volledige uitleg uitgelegd aan de kapitein van dienst Peter, in gebroken Engels en kapot Italiaans… zijn we het avontuur aangegaan… nu moet ik toch wel toegeven, dat het bootje in kwestie, niet van de slechtste kwaliteit was, er zaten zekers nog behoorlijke havervretende paarden in…de uitgelegde te vermijden zones in acht nemende, eventjes gaan sightseeing … en laat ons zeggen, een halfuur later waren we volleerde piraten, zelfs mijn lief vrouwtje voer slaloms als was het op een achtbaan…

de ervaring op zich is een “must have done”… prachtige zee, leuke boot, groter hoeft niet… het kan niet op… de Peter koopt zich daar een eilandje … als een groot grondbezitter… voor amper een 20 €… ja ze kunnen het aan de straatstenen niet kwijt…

eens de zaak beslist is, de koop verzegeld met een sangria en een goeie pint zoals alle goede kopen zijn afgesloten, nog es bij de buren langs gevaren om hen de nieuwe buur voor te stellen, welke hier ergens op een soort vlot woont…

en dan na enige rondvaartjes de terugweg aangevangen, met natuurlijk een héél mindere aandacht voor de te vermijden zones, EN wie was er op dit moment de stuurman?… u raadt het al, k zie het in jullie ogen, inderdaad, de auteur van dit verhaal, dus volle gas…de neus omhoog, lettende op de strandafstand… minimum 100m was er gevraagd, enkel in het terugkeren op de rechterzijde was er 200m aangeraden… ja maar ja… moet ik nu echt uitstappen en stappen om te meten?… met als gevolg… volle vaart … met de boot de keien op… deze laatsten zaten amper nog 40 cm onder water… precies of je rijdt met een lekke band op een kasseiweg…toen wilde ik nog wat achteruit varen , wat ook niet echt simpel leek, toen we tot de constatatie kwamen, dat we eigenlijk een beetje schroefloos waren… tedju… hoe geraakt een mens zijn schroefje kwijt…euh eventjes apeldoorn bellen, de beelden van de afsleep heb ik jullie onthouden, die zitten in mijn hoofd niet op de gevoelige plaat… tkon niet meer zijn…

dus al bij al een leuke namiddag…boottochtje , voor een klein bedragje..110€, is een beetje upgedate naar een ietsje hoger prijsje… 500€ verwachte prijs…voor het schroefje + huur(110)… maar een serieuze korting gehad… de benzine hoeven we niet te betalen… dus eigenlijk al bij al een mooie afsluiter toch… al zeg ik het zelf…. een beetje verlies is er altijd…

k zou eigenlijk het blog verhaal van deze dag ook willen neerpennen , doch de internet verbinding is hier als dusdanig zwak dat ik mijn eigen rustperiode zou moeten uitschakelen welke ik met deze dus wel degelijk niet zal doen… laat ons het zo zeggen , die heb je nog tegoed… k zit hier voor dit verhaal reeds een paar uur te proberen, en het begint op mijn gemoed te werken…

Categorieën: 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.