van Ardeche, over Bourgogne naar Casa nostre

6:30h… reeds wakker, een oorverdovende stilte, waargenomen in de contreien… geen drukke wegen langs onze slaapplaats , nogal wiedes , een doodlopende straat op het einde van het dorpje “Langogne” . Het plaatsje staat amper op een kaart, en toch heeft het een B&B…

ontbijt voorzien om 8h00,dus nog tijd voor een douche, inpakken der rondslingerende kledingstukken die van haar of van mij kunnen zijn, verwijzend naar de tekst van een lied… alhoewel zo erg is t niet geweest…alles gefixeerd op de motor, en onderhand kwam de geur van verse koffie ons tegemoet… dit kan zo zinnenstrelend zijn…goh je zou voor minder over de omheining springen…

het ontbijt, was vers, basic, heel verse confituren , zelf bereid uiteraard, had ook niets anders verwacht van onze grote dwerg, die was ook reeds aanwezig, hoewel ze pas tegen middernacht haar activiteiten had stopgezet, nu zoals gezegd , het ontbijt was af…tijd voor de afreis, na de betalingen van het genuttigd gelag…eerlijke prijs, het mag ook gezegd…prijs voor een kamer met ontbijt… 63€ of 64€… waar het verschil hem inzit, kan ik je niet vertellen…. prijs voor een avondmaal… 17€/persoon, prijs voor de blonde 2,80€…

rond 9h00 de machines gestart en elk ons weegs…richting de bourgognestreek, afspraak in een wijn domein, Borgnat, in Escolives Sainte Camille, we zien wel wat het wordt…aha net een Email binnen gekregen dat ze ons wel kunnen ontvangen, maar wegens de corona-toestanden is er geen restaurant bediening, maar we kunnen eten bestellen, of koud of warm…iedereen gaat voor koud, bestaande uit tartelette, charcuterie, salade, kaas en dessert du jour, een flesje water inbegrepen van 0,5l… oesje, dat wordt dorst lijden!!!alles bevestigd en een afspraak gemaakt rond 17:30h…

de temperatuur ligt nog goed, een 22° om te starten, per kwartier een extra graadje bovenop, laat ons redelijk snel doen beseffen dat we de dertig ook wel weer zullen bereiken, en zo geschiede ook…rond 10h30, een vreemd gevoel in mijnen interieur, hoe kan dit nu?…gatver… linzen… de linzen hebben hun werking niet vergeten, allee op zoek naar een plaatselijke bar, die niet gesloten is, waar ik toch eventjes de linzen kan verwijderen… zolang de druk niet te hoog ligt…rond 11:30h eindelijk ervan af…let de fun begin…

wat krijgen we nu op onze weg,… de plaatselijk kaasproducenten op vrije voeten(poten)…zomaar te midden de weg… onbegeleid… laat ze zich zelf maar een uitweg zoeken, we gaan er heel voorzichtigjes voorbij gaan, k wil die horentjes niet in mijn spaken hebben…t is niet goed voor de geit, maar voor mij ook niet…

dit hebben we dus ook eens gehad, zie je ook niet elke dag, we kunnen onze weg weer verder zetten…tot een volgend euvel… route barrée… allee ze moet dit nu echt… kom we rijden enkele km naar links en dan het eerste straatje verderop draaien we rechts in… we komen zo ook op onze route weer terecht…klopt nog ook volgens de kaart, ook volgens de gps…what the f..ck… wat nu weer…

dat stond niet op de kaart, al bij al viel het mee, 3′ later hadden de heren zich eventjes verzet, en kon de reis gewoon terug ingezet worden, waarvoor dank… een prachtig bebost decor, waar er precies geen einde leek aan te komen, het was wel een welkome koele verpozing tussen de bomen rijden, de temperatuur nam zienderogen af…en zoals aan alles een einde komt, was het dit keer niet anders… bomen weg, zon zichtbaar, koelte weg… zweetdruppels zichtbaar…geen probleem, deze avond hebben we koude pla, en een zwembad…

en dan kom je natuurlijk op ons eindpunt, ttz: Domaine de Borgnat, https://www.booking.com/hotel/fr/domaine-borgnat.nl.

een mooi domein, met een eigen karakter, gelegen in een heel klein dorpje, in de Bourgogne, maar weer eens, de corona steekt stokjes in de wielen, mensen moeten afstandelijk met hun masker op, de mensen begroeten en wegwijs maken in het domein, Gelijk we aangekomen waren ,ging er ook een rondleiding van start met een wijndegustatie, kostprijs 12€ /persoon, en dit konden we natuurlijk niet links laten liggen, achteraf bekeken, zijn geld waard??? in normale omstandigheden … naar hoge waarschijnlijkheid wel… maar nu, een fransman, engels horen praten, door een mondmasker… is van het goede een beetje teveel….

na afloop der drink(geneugten) de kamer opgezocht en uitgepakt, de zwembroek aan en vlug eens gaan genieten van de koele aanraking met mijn hete lichaam…brr wat een verschil… leuk toch… en nu vlug , naar boven en een warme douche of wordt het bubbelbad… zolang het maar in mijnen bubbel past… bovengekomen en zie ik met vrouwtje liggen met ’t schuim op haar lippen… moet ik nou een dokter bellen of gewoon een foto nemen… heb maar voor het laatste gekozen, …

eind goed al goed, vrouwtje gered, de badkamer kunnen redden van een zware overstroming, blijkbaar is niet alle badschuim voorzien voor in een bubbelbad…. zit je nu eens in uw eigen bubbel…na de verfrissing, onze afhaalmenu gaan oppikken, en aan de rand van het zwembad naar binnen gespeeld, …kan ook eens leuk zijn…en daarna… de bedstee gaan opzoeken… languit neervlijen in het grote bed…peinzend over de voorbije momenten… voel ik nu mijn ogen zwaarder worden?….och jandorie t’is reeds 6h… eventjes naar buiten luisteren naar het gekir van de duiven, t gefluit van de vogels en t gezoem van de … verdoeme… weeral een muggensteek… goh wat ziet mijn lodderig oog?… een espressomachine… en koffiepads… en tedju …geen water… ok water is er nu ook…oesje geen tassen…komt de werkster langs en ik met mijn lieve lach, en blik, … nog geen 2minuten later… grote tas… en de geur van de koffie kon mij niet meer van mijn melk brengen…hoe klein is het hoekje van geluk … ontbijten is pas rond 8h… dank u Corona, weer es een meeneempakket…doch vers en voldoende( )…

heren en dames van het gezelschap, mag ik u er op wijzen, dat dit hier de laatste voorziene stop is geweest, vanaf hier is het linea directa naar casa nostre…het was me zeer aangenaam , met spijt in mijn hart neem ik afscheid van jullie,… let wel lieve lezertjes, de speech was heel wat minder, doch k vond het mooi klinken als afsluiter…

nabeschouwing van deze reis:

Sardegna : eerste indruk… mooi eiland, met eilandbewoners en hun eigen karakter… doch vriendelijk en open, ze moeten het grotendeels hebben van de toeristen, en dat beseffen ze, hoewel ze zich niet de les laten spellen… i luv it…

het wegennet: rustige wegen, mooie reiswegen, die dringend aan verbetering toe zijn;het is degelijk zichtbaar ,dat het eiland zijn eigen moet bedruipen… niet makkelijk.

zou ik het aanraden aan mensen… heel zeker!

eten: lekker, Italiaans, veel lekkere verse vis, eerlijke prijs

voor sfeer en gezelligheid: 5 bedjes…

zo lieve kijkbuisvriendjes, deze blog 2020 zit er weer op… de plicht en onkruid roept ons…hoop dat jullie er evenveel van genoten hebben als ons… zien jullie (bij leven en welzijn) volgend jaar terug… tot hoors

Categorieën: 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.