de tropische illusie

na enige dagen met een flauwe internetverbinding te doen gehad hebben, kunnen we met zekerheid u vertellen dat wij het enigszins niet minder naar onze zin gehad hebben, het tegendeel kan wel beweerd worden. dit is natuurlijk de bedoeling van vakantie…

k zal proberen, k zeg wel proberen om jullie een klein beetje ons wedervaren te laten gewaarworden door de geschreven pen(in dit geval de klavierpen)…

ontbijt… bla bla bla…de motor op , en de uitgestippelde route volgen, gisteren bvb naar l’etang de berre, is een meer,of een haf , gelegen vlak aan de zee, en omgeven door een strook land, is het de zee, neen, maar toch bevat het zoutwater, hoewel het gevoed wordt door enkele rivieren waaronder, de Arc, de Touloubre, de Cadière, en de Durance,welke hier vlakbij ons logement loopt… tot zover de les… Het dorpje Berre d’Etang is een van de tien dorpjes welke rond de haf ligt,naar mijn insziens ,een der mooist aangelegde kuststraten, maar toeristisch bezoek…quasi nihil, waarom; het dorpje ligt tussen industriezones(petrolhavens), een verkeerde calculatie?… who knows, onze B&B eigenaars hadden er geen idee van dat het in zoverre erop vooruit is gegaan, bij het bekijken van de foto’s… je zult het maar niet geweten hebben, en er in feite voorbij rijden…

vandaag een bezoekje brengen na overleg met de eigenaars, tijdens het ontbijt…een aanrader zou zijn, montagne de Lure, gezien hun dialect, weet je nog, verkeerdelijk binnengekomen in mijn luie oortjes, ben gaan zoeken op de kaart binnen een straal van om en bij de 20 km zoals ze vertelden, en ergens in de richting van hun vinger… en ik kwam uit in Lurs 17km ver, mais… c’etait pas le bonne directiong, de berg van Lure kan je niet vinden op kaart, je moet hem kennen… leuk toch… gelukkig zijn we niet van de wereld afgereden, je kan het al es verkeerdelijk voorhebben, allee wij toch zekers…

al bij al hebben we ons enorm geamuseerd, ipv een filmpje naar de Lure is het eentje van Lurs, wie zouden ze in de luren leggen?… (werd gevraagd om een filmpje te maken om hun streek zowat te promoten), streek is streek… een volgende lacher was , dat de eigenaar me vertelde, dat het in het aanrijden naar Lurs veel te plat was volgens hem, en mijn droge antwoord erop was… het enige wat plat was… is de plat du jour…na tweemaal nadenken… hilariteit… daar doe je het toch voor…

zo en nu zijn we weer een beetje bij in het bloggen… t is wat korter, maar zo is het…onze vakantie wordt ook korter… l’ illusion tropique komt aan zijn einde, morgen een dagje om in te laden en ons voor te bereiden voor de (grote)tocht…en frissere oorden op te zoeken… cool he…

de reisverhalen worden jullie zomaar rond de oren geslagen, willens of niet…. lol tot schrijfs….

Categorieën: 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.